donderdag 5 april 2018

Blog 14: alleen klussen in San Pietro


Terwijl wij de eerste maanden van 2018 weer in Nederland aan het werk zijn heeft de aannemer een mooie muur gebouwd in de tuin. Dit is een muur van plantenbakken met drainage erachter tegen het grondwater. Het houdt de grond van de helling tegen en later kunnen we er ook plantjes in planten.









8 maart 2018
Vandaag zou Peter alleen naar Bologna vliegen om 12 dagen te gaan klussen. Ik kan helaas niet mee want ik zit nog in mijn inwerktraject als Airport Fire Officer op Schiphol en ik kan nu even geen vrij nemen. Maar, de vlucht van Peter wordt één dag ervoor gecanceld omdat de luchtverkeersleiding in Italië staakt. Gelukkig kunnen we een nieuwe vlucht boeken voor 2 dagen later zodat Peter toch nog naar San Pietro kan.
Op zaterdagavond komt Peter aan in het klushuis en het regent. Op zondag wordt hij opgehaald om mee te gaan lunchen met onze Nederlandse en Belgische vrienden uit de buurt. 


Hij eet zijn buikje weer rond en onze vrienden vertellen hun avonturen van de afgelopen winter. Bert en Germa waren thuis dagen lang ingesneeuwd en Margreet en Jan kwamen ’s avonds laat vast te zitten met hun auto in de sneeuw en zijn zelfs gered door de politie en de burgemeester die een reddingsactie op gang hadden gezet. Daarna konden ze enkele dagen niet bij hun huis komen en hebben ze in een hotel in het dorp geslapen.

Op maandag start Peter met het plaatsen van het kozijn en de binnendeur van de kleine badkamer beneden. De daaropvolgende dagen gaat hij verder met het plaatsen van metalstud frames om de muren aan de binnenkant van het huis verder te isoleren. Het is lastig alleen klussen want hij heeft nu niemand die zijn gereedschap aangeeft. Het is trapje op, trapje af, iets pakken, trapje op, trapje af…..

Ondertussen is de aannemer buiten bezig om de palen voor de omheining van ons perceel te plaatsen. 






Dat is een hele klus maar er wordt dan ook een stevige constructie gebouwd. Tussen de palen komt gaas die we later helemaal willen laten begroeien met diverse groenblijvende klimplanten. Zo moet naast het droomhuis ook in de toekomst een droomtuin worden gecreërd.

















Helaas zit het weer tijdens deze klusvakantie niet mee. Het regent veelvuldig en als Peter even de tuin in gaat om voor mij foto’s te maken zakt hij met zijn laarzen helemaal weg in de modder. 






Gelukkig kost het bellen naar het buitenland tegenwoordig niets extra dus elke avond bel ik Peter om gezellig te kletsen.






Op zaterdagavond wandelt Peter naar het huis van Gino en Veronique waar hij is uitgenodigd om te komen eten. Allerlei lekkere hapjes en heerlijke lasagne krijgt hij voorgeschoteld. Hij zit heerlijk met zijn rug tegen de spekstenen kachel en de katten maken dat hij zich helemaal thuis voelt. Toch wel fijn dat er zulke vrienden zijn die mijn superklusser zich wat minder alleen laten voelen tijdens deze klusweek.
En alsof het nog niet genoeg is gaan ze zondagmiddag maar weer ergens uit lunchen met zijn allen, bij Bellucci in Casteleone di Suasa. Ook weer erg gezellig. Maar maandag weer verder met de klus.




Dinsdagavond 20 maart komt Peter weer thuis in Nederland aan. Hij heeft een hele lijst van klusspullen die we voor de volgende klusvakantie weer nodig hebben want dan gaan we gelukkig weer SAMEN KLUSSEN!