maandag 15 april 2019

Blog 18: kortste klusvakantie tot nu toe

Januari 2019
Inmiddels zijn we ruim 4 jaar iedere vakantie aan het klussen en wat is er al veel gebeurd. Het 18e klusblog alweer. Nadat we vertrokken zijn uit San Pietro, terug naar Nederland, smelt de sneeuw daar weg en volgt een droge warme winter. De aannemer gaat op ons verzoek door met de werkzaamheden. Hij graaft leidingen in voor buitenverlichting en legt de gasleiding naar de ondergrondse gastank.







De grond rondom het huis wordt bewerkt om een stabiele ondergrond te bieden aan een grindlaag. Er wordt anti-worteldoek gelegd met daaroverheen een stabiele laag wit grid. Voortaan zullen we niet meer gelijk na een regenbui in dikke klei wegzakken als we naar buiten gaan.

Ook wordt er nog een rand met 80 plantenbakken bovenop de bestaande muur geplaatst om als rand te dienen voor het grind. Later zullen we deze beplanten met siergras en bloemen.









Dinsdag 12 maart 2019
Vanavond vliegen we van Eindhoven naar Bologna voor een hele korte klusvakantie van 4 dagen. Onze vriend Bert gaat ons helpen met het trekken van alle elektradraden in het kluspand. Dit moet natuurlijk volgens Italiaanse regels gebeuren zodat het later voldoet aan de eisen om een woonvergunning te krijgen. 

De volgende ochtend bij het krieken van de dag geniet ik alweer van een mooie zonsopkomst. 

Peter slaapt nog en ik ga ook nog maar even terug het bed in.
Om 09.00 uur komt Bert en hij gaat samen met Peter aan de gang met het trekken van elektradraden. Ik geniet ondertussen maar even van het uitzicht en ga maar eens kijken hoe de fruitboompjes en planten erbij staan die we 3 maanden geleden hebben aangeplant. Ondanks de droogte zijn de boompjes aangeslagen want bij ieder boompje is wel bloesem of kleine knopjes met blad te zien. De Jasmijnplantjes zien er wel enigzins verdroogd uit en ze zijn verkleurd. Dat wordt nog even afwachten of het goed gaat komen. Ook de lavendel is een beetje verdroogd maar loopt ook al weer uit. Gelukkig! Enigzins opgelucht ben ik wel.




Donderdag 14 maart 2019
Het is alweer een stralende dag, dus als Bert komt beginnen we eerst met een bakkie koffie op ons terras in het zonnetje. Daarna gaan Bert en Peter verder met het trekken van de elektradraden.



Ik geniet nog even van het zonnetje maar word dan naar de elektroshop gestuurd om allerlei soorten draad en buis te gaan kopen. Het is prachtig weer en ik geniet onderweg van de mooie vergezichten.


Met de huurauto volgeladen kom ik aan het einde van de ochtend weer terug in het klushuis.

 We zijn uitgenodigd bij Bert en Germa, iets verderop in San Pietro, om mee te lunchen. Germa heeft een heerlijke pastamaaltijd klaargemaakt en we zitten gezellig op hun dakterras.

Zij runnen hier Rosa nel Pozzo, een vakantieverblijf met appartementen. Het is prachtig gelegen en ze vertellen wat ze deze winter allemaal aan onderhoud hebben gedaan.


Na de lunch werken we natuurlijk weer verder in het klushuis.
Peter moet af en toe weer even onder het huis kruipen om daar onder de vloer buizen en draad door te voeren. 


Op vrijdag is een groot gedeelte van de draden doorgevoerd.
 In de meterkast naast de voordeur komt alles bij elkaar en is het een wirwar aan draden en buizen.


Vrijdag wandelen we tussen de middag zelf naar Rosa nel Pozzo want we mogen weer meelunchen, wat een luxe!
Na de lunch rijden we met Bert mee terug naar het klushuis. De mannen gaan samen de elektradraden trekken op de toekomstige badkamer op zolder.


Ik ga plastic zakjes om de draden en buisjes doen die uit de muren en het plafond steken zodat alles vrij blijft van gips als de volgende klusvakantie de stucadoor komt.




Op zondagochtend 17 maart rijden we naar Bologna om terug te vliegen naar Eindhoven. Het was een hele korte maar zeer geslaagde klusvakantie.